2012. szeptember 30., vasárnap

A megörökölt kosz diszkrét bája...

Meséltem már, hogy érdekes volt, ahogy beköltöztünk. De talán azt még nem meséltem, hogy mi járt az együttéléssel? Fogalmazzunk finoman- a Kedvesem barátai nem épp arról híresek, hogy patyolat tisztaságúan tartják a házat. 
Mikor beköltöztünk, gondoltam, csak a sok munka... és lelkesen belevetettem magamat a takarításba, mivel gondoltam, a közösen használt szobákat majd közösen is fogjuk takarítani. Egy idő után rá kellett jönnöm, hogy a közösen, azt jelenti, hogy mi a Kedvesemmel. Ők, részükről, köszönték szépen, élvezik a rendet, deeee... beleértve a kutyájukat is, aki, bár felettébb szeretni való teremtés, ellenben figyelemre éhezik. Amit azzal mutatott ki, hogy ide-oda pisilt. (A lépcsőn padlószőnyeg van, na, ott még egy kárpit tisztítás elkél...) Mindezek következménye az lett, hogy a takarításra az utolsó hónapban már csak akkor ragadtattam magamat, amikor megütötte a kupi azt a szintet, amit már nem tudtam tolerálni...
A tulajék kiköltözése némi veszteséggel járt. Úgy mint- mosógép, hűtő... porszívót is említhetnék, mert az sincs, de soha nem is használtunk itt... 
Még mindig rengeteg apróság van, amit vennünk kell- mosógép, hűtő, porszívó, kocsi... hahaha! Na jó, ezeket mind tényleg be kell szereznünk, bútorral sem sokkal büszkélkedhetünk, a falak festésre várnak, de azért szerethető ház. Bár azt sem tudom, mikor lesz az a pont, amikor azt mondom majd: REND VAN! 


2012. szeptember 27., csütörtök

BLOGarászó- Babázó

Szokásom szerint ingyen letölthető keresztszemes minták után kutatgatva találtam rá erre az internetes oldalra. Amiért tetszik ez az oldal, hogy nem csak keresztszemes minták vannak rajta, hanem sok más egyéb is, amit babának, mamának saját magad elkészíthetsz. Ami például jó, hogy hordozókendő szabásmintát, elkészítési segédletet is találsz itt. Személyre szabott ajándék lehet, ami sokszor többet ér, mint a boltban megvett márkás holmik. Fontos lehet talán, hogy a minták megtekintéséhez mindenképpen szükséged van pdf formátumú fájlok olvasására alkalmas programra is. Mindenképpen érdemes megnézned ezt az oldalt akkor is, ha épp nem esedékes valamiért a baba téma, mivel nagyon szép háttér-mintákat és ábécéket is le tudsz innen tölteni! 

Amíg ezek közül próbáltam épp lementeni a gépemre, rájöttem, hogy egy másik alkalommal (bár nem vagyon nagyon a torrent híve) letöltöttem nagyon sok, nagyobb mintát, amit még meg sem néztem. Kincskeresésre fel! 

2012. szeptember 24., hétfő

BLOGarászó...

Mint már írtam róla, csöppet sem átlagos otthont szeretnénk a Kedvesemmel. És a csöppet sem átlagos otthonba csöppet sem átlagos dekorációt. Szeretem a Vintage dolgokat, de mivel épp/ismét divatosak, kellően meg is kérik érte az árat. Az internet persze remek tárhely, találni képeket, de találtam egy olyan internetes oldalt, amely a tökéletes megoldást jelenti. Jogtiszta (jellemzően, mert a copyright már elévült róluk) ingyen nyomtatható vintage képek, kategóriák szerint rendezve. 
Egyike lesz a mindennapi dekorációnak
Párat már le is mentettem, "elteszem" őket későbbre. És igen, a tojások... jól gondoljátok, a lap egy magyar könyvből van!

Húsvétra legyen egy kicsit magyar a ház... 
Közeleg Halloween! 


2012. szeptember 23., vasárnap

Színek

A szép angol időjárás lassan végleg bezavar a házba. Szeretem, nem azzal van a gond, de amikor mindened vizes, az nem olyan vidám dolog. Lassan eljutunk arra a pontra is, hogy megegyezzünk, milyen színei lesznek a háznak. Ami, tekintetbe véve a Drágaságomat, nagy szó! A legtöbb ötlet persze megint egy könyvből jött, nem tudok a képekkel betelni- egy az egyben az az otthon van benne, amire vágyunk. A hölgy blogjára most találtam rá, miután megvettem a könyvét. Abigail Ahern egyszerűen pont azt valósítja meg, amire nekem (nekünk) is szükségünk van. Csöppet sem szokványos, csöppet sem átlagos, mint amilyen otthonra vágyunk mi is!
Épp ezt a bejegyzést írtam, amikor beállított Dean, a Drágám legjobb barátja. Kezében festékmintákat, katalógusokat szorongatott. Mi ez, ha nem az igazi barátság jele? Míg ők beszélgettek, én ezeket lapozgattam. A tervek élővé a Crown festékgyártó cég honlapja segítségével váltak. Tudom, hogy van más festékgyártó cégnek is hasonló alkalmazása, ahol meg tudod adni a főfal, a többi fal, a szegélylécek, a plafon színét is, de ezen az oldalon eléggé angolos látványú szobákból lehet válogatni. A lépcső például majdnem pont olyan, mint a miénk. Sokkal egyszerűbb elmagyarázni így, mit akarok- na, tessék, nézz ide: EZT! A weboldal itt érhető el. Bár persze nem tudom, nem hiszem, hogy a gyártó festékei mely más országokban vásárolhatóak meg, de arra mindenképp hasznos lehet mindenki számára az oldal, hogy megnézze, bizonyos színek hogy működnek egymással. 
Mi mindenesetre valami ilyesmire vágyunk, a kép az épp esedékes egyik kedvenc könyvemből van.




2012. szeptember 15., szombat

Könyvecskék 9.


Cím: Cross-stitch Designs From China


Amiért beleszerettem: 
Mert szeretem és kész. Valami más, mint a szokásos, hagyományos keresztszemesek. Sejtem én, hogy ha meg is csinálom egyik-másik mintát, nem az eredeti formájában fogom megvalósítani. De talán nem is baj, hogyha a "gyárihoz" magamat is hozzáadom. A lepkék mindenesetre nagyon szépek. Amúgy is nagyon sok díszpárnát akarok majd! Lassan alakulnak a dolgok a házzal kapcsolatban is, de erről majd később és egy másik könyv kapcsán.
Mindenesetre, ha felkeltette az érdeklődésedet ez a könyv, az interneten mindenképp találsz megvásárolható példányt belőle. 



2012. szeptember 13., csütörtök

Csillagok, csillagok...

Mondhatnám, egy délután alatt megcsináltam a kis csillagos girlandot. Aranyos lett. Igazából majd akkor akarok feltenni róla képet, amikor a karácsonyi díszítés részeként a helyére kerül. Mi is legyen a következő, amit hímzek?
Mert nem tudom, ki hogy van vele, de a nagy Bagpuss projekt közben jól esik egy-egy kis apróságot megcsinálni, amivel hamar készen vagyok. Eleve nem sok mintát csináltam meg eddig, jól esik, ha már sorolhatom, hogy ezt is, meg ezt is, meg ezt elkészítettem.
Van egy nagyon aranyos, fehér... nem mondanám bőröndnek, inkább diplomata táska mérete van... kicsi táskám, amibe pakolom a kis mintákat. Amik elkészítésre várnak illetve azokat is, amik már készen vannak. Egy másik, kalapdoboz szerű kicsi táska pedig a hímzéshez szükséges apróságokat rejti. Így a nappaliban tarthatom őket. Na, erről is inkább majd akkor mutatok képet, ha kész a ház.
Még mindig nem találtuk ki, milyen színűek lesznek a falat. Őszintén megmondom neked- van egy sanda gyanúm, hogy a Kedvesem csak akkor fog ez ügyben nyilatkozni, ha a kezemben két doboz festéket lóbálva megjelenek a vásárlás közben két festékesdobozzal a kezemben, hogy "Na, akkor melyiket?" Férfi a szentem, nem egy tervezgetős fajta. Pedig tudom, hogy ő is egy nyugodt, rendezett otthonra vágyik. Ahol olyan különleges, egyedi dolgokkal vehetjük magunkat körül, mint amik ezen a fényképen is látszanak:

A háttérben ott a kis Home, Sweet Home keresztszemesem :)

2012. szeptember 11., kedd

Apróságok

A hétvégén sok kis apró projekttel lettem gazdagabb. Egy már (ismét) a karácsonyt idézi. Már meg is van az, hogy hová fogom felrakni, ha itt lesz az ideje. Kicsit trükkös, de kis türelemmel hasonlót bárki tud csinálni. Szerintem még feltétlenül keresztszemes hímzés sem kell hozzá. A piros-fehér színkombináció idézi a Skandináv mintákat, az angol zászló színeit és szülővárosom focicsapatának is ez a mez színe. (Piros-fehér a mi színünk, ez a Diósgyőr!) :)

2012. szeptember 10., hétfő

Vasárnap...

Kellemes lazulás. Szerencsém van- a munkabeosztásom szerint minden hétvégém szabad.
A mostani hétvége kellemes ideje elcsábított minket és szombaton este, vasárnap este is BBQ volt nálunk.
Vasárnap napközben Harpole-ba mentünk, ahol madárijesztő kiállítás volt. Az ötlet- aki benevezett, az a háza elé kitette a maga által készített madárijesztőt. Ötletekben nem volt hiány. A legkedveltebb témák: az olimpia és a királyi család.
Itt készítettem ezeket a képeket.







2012. szeptember 9., vasárnap

Könyvecskék 8.

Cím: Tedd Arnold- Cross-stitch patterns for Mother Goose's words of wit and wisdom

Amiért beleszerettem:
Ha a kezedbe veszed, azonnal beleszeretsz. Kedves, ártatlan figurák. A rohanó világban meg kell néha állni és ezek a képek, minták pont erre valóak. Rokon és saját gyerekek szobájának díszei lehetnek, belophatsz velük egy letűnt kort a jelenbe. 

1990es évekbeli kiadás, de az interneten találtam megvásárolható régi példányt, szóval, ha felkeltettem az érdeklődésedet, be tudod szerezni.


2012. szeptember 8., szombat

Könyvecskék 7.

Cím: Andrews McMell- Love Kills Slowly 30 cross-stitch patterns from Ed Hardy

Amiért beleszerettem:
Ed Hardy old school tetoválásait a divathullámtól függetlenül szeretem. Sőt, ha belegondolok abba, hogy a divat miatt mennyi strassz és csilli-villi kövecske került ezekre a mintákra... hát, nem is tudom.
Még csak más tapasztalatait olvastam erről a könyvről, de lapozgatva azt hiszem, igazat kell neki adnom. Nem kezdőknek való könyv, néhol a minták nehezen követhetőek. De azért tudom, hogy ebből is fogok dolgozni alkalomadtán! 
Új kiadású a könyv, interneten biztos találsz megrendelhető példányt. 


2012. szeptember 7., péntek

Könyvecskék 6.

Cím: Sarah Skeate & Nicola Tedman- Steampunk Softies

Amiért beleszerettem:
A steampunkba még otthon szerettem bele. De itt teljesedett ki igazán a szerelem. Ráadásul a véletlen úgy hozta, hogy ebben is közös hullámhosszon vagyunk a Kedvesemmel. Ezt a könyvet is speciel tőle kaptam. Ötletem sincs még, mikor fogok tudni nekikezdeni ezeknek a figuráknak, mindenesetre aranyosak és bájosak. Eldugva és előbukkanva a ház egy-egy pontján nagyon fel fogják majd dobni a hangulatot, abban biztos vagyok!

2012. szeptember 6., csütörtök

Könyvecskék 5.

Cím: Kirtie Allsopp- Craft

Amiért beleszerettem:
Óóóó, hát ha valaki belelapoz ebbe a könyvbe, azonnal beleszeret. Számomra ismeretlen volt a hölgy neve, azonban saját tévéműsora van. 
Ebben a könyvben aztán... el lehet veszni, álmodozni, kapkodni, akarni mindent azonnal, elkezdeni és soha abba nem hagyni! Saját parfümöt csinálni, virágcsokrot kötni, fekete ribizlis vodkát csinálni, gyümölcsös süteményt sütni és cukrozott virággal díszíteni, terítőt hímezni... és igen, keresztszemes díszpárnát hímezni, de nem is akár milyet! Kedvenc tervezőm munkája van a könyvben, Emily Peacock mintája, egy szardíniás doboz. Megjegyzem, Emily terveihez méltóan ellenállhatatlan, bájos! És vicces! 
Ez a könyv új kiadás, tehát, ha felkeltettem az érdeklődésedet, biztos találsz olyan oldalt az interneten, ahol meg tudod magadnak rendelni.


2012. szeptember 5., szerda

Könyvecskék 4.

Cím: Dorothy Wood- Cross Stitch- The essential practial collection (Techniques-projects-600 photograps and charts)

Amiért beleszerettem:
Ez a könyv is olyan, hogy minden van benne, mint a búcsúban! Már csak ezért is beleszerettem. A hab a tortán pedig, hogy több kelta minta is van benne, ami a szívem csücske volt mindig is. A terítőtől kezdve a sakktábláin át, képek, párnahuzatok, szalvéták, szemüveg- és potpourri tartók várják, hogy a könyv lapjairól  a lakásba kerüljenek. 
Ez is új kiadás, tehát, ha felkeltettem az érdeklődésedet, biztosan találsz olyan internetes oldalt, ahol meg tudod rendelni! 

2012. szeptember 4., kedd

Könyvecskék 3.

Cím: Joel Dewberry's Sewn Spaces- fresh and modern fabric projects for your life and home

Amiért beleszerettem: 
Oké, ez a könyv egy kicsit kakukktojás. Mivel nem keresztszemes, hímzés is csak egy kevés van benne. Lényegében mind varrógépet igénylő projektek. Szóval ez a könyv inkább most még csak a lapozgatás és álmodozás, mivel nincs varrógépem. És amúgy sem tudok (még) géppel varrni. Ami, valljuk be, egy olyan családban felnőtt lánynak, mint én, nagy szégyen! A nagymamáim mindketten tudtak géppel varrni, anyai nagymamám pedig varrónő. Na jó, inkább csak volt, isten tartsa meg sokáig, de 83 évesen már nem vállal varrást. Anyukám is varr, az egyik legjobb barátnőm is varrónő... Szóval, semmi sem gátolt volna meg, de mégsem tanultam meg. De ami késik, nem múlik. S minthogy itt senki ismerősöm nincs, akihez felszaladhatnék, hogy erre-arra, varrásra lenne szükségem, marad az, hogy beszerezzek egy varrógépet és nekivágjak ennek a hobbinak is! 
Ebben a könyvben aztán minden van- mackó, szatyor, kötény, patchwork ágytakaró, de egy szék átkárpitozása sem lehet ezek után nagy feladat annak, aki megveszi ezt a könyvet! 
Ez új kiadás, tehát, ha felkeltettem az érdeklődésedet, az interneten minden bizonnyal meg fogod tudni rendelni!  

2012. szeptember 3., hétfő

Korai készülődés

A karácsonyra soha nem lehet elég korán elkezdeni készülődni. Főleg itt, Angliában! A raktár, ahol dolgozom, már küldi ki a karácsony menüket, dekorációkat. Az éttermekben már most lehet lefoglalni karácsonyra az asztalokat. És az egyik kedvenc keresztszemes magazinom már egy ingyenes karácsonyi készlettel jelent meg. Ami ellenállhatatlanul aranyos! Persze azonnal neki is kezdtem, mert ebből egy nem is elég! Kettőt vettem, mert egyet szeretnék elküldeni majd vagy a szüleimnek, vagy a Kedvesem szüleinek, még nem tudom. 
Ő az:


Ez volt az első alkalom, hogy 16os aidán dolgoztam. Hát, nem volt kis munka! De megérte, azt hiszem. Egyszerűen meg kell zabálni, olyan aranyos lett!

2012. szeptember 2., vasárnap

Bagpuss 3.rész


A nyaralás alatt végül a készülő félben lévő Bagpuss kép volt velem. Esténként, míg a család tévézett, én a tévé előtt hímezgettem. Az idő isteni volt, így tényleg csak esti elfoglaltság volt. Bár az utazás alatt is nekiültem hímezni, mivel buszt kellett váltanunk, a következőre jó órát kellett várnunk, ha nem majd' kettőt, hát volt időm kényelmesen elhelyezkedni a buszpályaudvaron. És az eredmény? A legutóbbihoz képest, amikor még csak színek látszódtak, már azt hiszem, látványos a változás. 

2012. szeptember 1., szombat

....

Na, szóval ami volt... vagyis, ami nem volt: internet. 
Történt ugyanis a csoda, hogy a tulajék tényleg kiköltöztek. Ellenben vitték magukkal az internetkapcsolatot is. Ahogy ez várható is volt.  Csakhogy nagyon sokat dolgozom az utóbbi időben. Szóval nem nagyon volt időm net után rohangálni. Ma az egyik bevásárlóközpontban, Rugbyben akadtunk egy úriemberre, szóval 12én lesz saját netünk újra. Addig is a szomszédunk hubjára csatlakozunk. Ha-ha-ha! Na, mert a szomszédunk annyira jó fej, hogy "jaj, akkor mindjárt megoldjuk!" áthozta a jelszavát. Nem fogom azt mondani, hogy Angliában mindenki aranyos, önzetlen, stb... de a mi szomszédunk ilyen szuper jó ember! 
Holnaptól tehát újra itt vagyok.
Megmutatom, ez alatt az idő alatt mit csináltam. Addig is, legyetek jók! :)