2013. február 27., szerda

Hatások és ellenhatások

Ihletet sok helyről lehet meríteni. Az, hogy megszámlálhatatlan mennyiségű mintám van, még korántsem jelenti azt, hogy elég lenne. Kell még, még, még. Veszem a magazinokat, nézegetem a boltokat, új könyvek után kutatva (vagy épp régiek után, ha a charity boltokról van szó...) és bogarászom az internetet. Sokszor van olyan, hogy találok egy képet, megtetszik, lementem, pedig még nem tudom, mit is fogok vele kezdeni, lesz e alkalom arra, hogy amihez ötletet adott a kép, az egyszer meg is valósuljon? De miért ne gyűjtené az ember az ötleteket?
Néha pedig fogom magamat és igenis, megcsinálom, amire inspirált egy-egy fotó.
Íme a mai példa.
Ezt a képet találtam az interneten:
Sajnos, nem tudom, milyen oldalról van, de alighanem etsy-s oldal lehetett. Ez volt az ötletadó. Egyrészt, mert imádom a fecskés témákat. Másrészt, mert gondban voltam- van egy számomra tetsző minta, van behúzható gombom is, ráadásul két különböző méretben is, de mit tegyek, ha csak 14-es aidám és 28-as vásznam van?! Ha jobban megnézitek a képet, ott a megoldás. A vászonra nem a szokott módon hímeztek... na, szakszerűen kéne, de én nem fogom tudni szakszerűen elmondani... Egyszerűbb, ha megmutatom! 

A felső a szabályos keresztszemes öltés a vásznon, az alsó az pedig az, ahogy én csináltam. Ezzel, pár nagyon picik lesznek az öltések, nem is sokáig bírta a szemem, de sokkal nagyobb, részletesebb mintát hímezhetünk egy pici felületre. (Megjegyzés: vennem kell egy hímzéshez való nagyítót!) 

Ez lett az én végeredményem! Filcdarabbal egy hajcsipeszre rögzítettem, de attól, hogy magamról is feltegyek képet, inkább megkíméllek Téged! Mindenesetre nagyon elégedett vagyok magammal. Bár a fényképen egy kicsit esetlennek tűnik, hogy nem varrtam össze a csipkeszegély széleit, hajban más hatása van. 

További ötletek erre a témára:


Megjegyzem, most épp ez az egyik sláger téma. Sokan úgy vannak vele, hogy gyorsan szeretnének valamit elkészíteni vagy kis lazítást keresnek egy-egy nagyobb projekt közben. További mintákat és ötleteket találhatsz az interneten, vagy ha meg tudod szerezni, akkor a Cross Stitcher 263. számában (ami a 2013. márciusi szám) vagy a Cross Stitch Crazy 175. számában (ami szintén a 2013. márciusi szám). Mindkét magazinban találsz még más ötletet is, nem csak gombokkal készíthető ékszerekhez, hanem karkötőkhöz, medálokhoz is. 





2013. február 26., kedd

Mert mintából sosem elég!

Mert ki tudja, mire lesz épp szükséged? Ezért vagyok én is úgy vele, hogy nem kis minta-tárat halmoztam már fel nagyon rövid idő alatt. Magazinok, könyvek, lementett találatok keresgéléskor, internetes oldalak, letöltött képek...
Most is találtam egy nagyon jó kis oldalt, eszméletlen sok mintával  régi időkből, igazi kis paradicsom, ha vintage mintákat keresel! Nem csak keresztszemes hímzéshez.
Csak ízelítőnek pár!









2013. február 25., hétfő

DIY hímzett lábtörlő

A lábtörlő kell a lakáshoz, de sokszor csak egyszerűbbre futja. Hiszen az igazán tetszetős darabok sokszor drágák. Erre lehet ideális megoldás ez a projekt.
Ők egy nagyon alap IKEA lábtörlőt tuningoltak fel, de megteszi bármilyen gumi lábtörlő. Szükséged lesz még krétára, hogy meg tudd rajzolni a mintát, szögre és kalapácsra, hogy ki tudd szúrni a lábtörlőn a lyukakat, egy nagyobb fadarabra, deszka-darabra amin mindezt az átszúrásos rész el tudod végezni (hiszen mégsem a padlót kellene kilyuggatni, nem igaz?) és műanyag szárítókötélre a hímzéshez.

A lábtörlő kiválasztásánál a gyorsabb munka érdekében egy valamire kell figyelni. Ha nem akarsz nagyon sokat bajlódni és méricskélni, hogy egyforma négyzeteid legyenek a hímzéshez, olyan lábtörlőt keress, ami csíkos, például a sima gumi részt csíkokban szövet váltja fel. 

Via



2013. február 24., vasárnap

Valami más

Hímezni azért nem csak szövetre lehet. Találtam mára egy alternatív megoldást.

Egyedi műalkotást készíthetsz fekete, fehér fonal és egy amúgy már kidobásra ítélt könyv segítségével. Személy szerint imádom a könyveket és kicsit is jó állapotban lévő könyvvel barbárságnak tartom, ha valaki ilyet követ el. De biztos akad otthon olyan könyv, ami valamilyen baleset áldozata lett és inkább már csak lom, mint könyv. Vagy, ha otthoni könyvvel nincs szíved megtenni, mert még romjaiban is kedves emlék, vegyél valahol antikváriumban. Sőt, bevallom neked- szerintem még a lomtalanításkor talált félbe szakadt könyv is tökéletes lehet egy ilyen projekthez. A lényeg, hogy sűrűn legyen a szöveg. Egy tetszőleges ábrát rajzolsz rá és, mint a képen is látod, keresztöltésekkel kihímzed a betűket, a körvonalat pedig láncöltéssel. A kép sötétségét oldva a külső részen a betűk egy-egy nagyobb csoportját hímezd fehérrel!


Forrás: google







2013. február 23., szombat

Bőrszalag karkötő

Nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető!
Amiért ajánlom: 
 Ez az ékszer többféle módon is elkészíthető. Egyáltalán nem kell profi felszerelés hozzá. Anyuka vagy apuka vagy?  Ajándékba még egész kicsi gyerkőccel is megcsinálhatod, a csomókban segíthetsz neki, de válassza ki ő a gyöngyöket, fűzze őket ő fel!

Amire szükséged lesz:
- bőrszalagok 
- nagyobb gyöngyök, amiket rá tudsz fűzni a bőrszalagokra
- olló

A bőrszalagok hosszát te választod meg- kicsit vagy nagyon lógjanak le a végek? Leméred mérőszalaggal a csuklódat és ennek megfelelően méretre tudod vágni a bőrszalagokat. Számolj azzal is, hogy a csomók miatt rövidülni fog még a szalag valamennyire. 
A szalag végére egy csomót kötsz, majd felfűzöd azt, vagy azokat a gyöngyöket, ami majd a szalag egyik végén lesz. Ne felejts el, ezek a gyöngyök lesznek a legtöbb igénybevételnek kitéve, ezért érdemes esetleg csak egy sima fémgyöngyöt a végekre fűzni. Eztán jönnek azok a gyöngyök, amik majd a szalag díszei lesznek, egy csomóval pedig zárd le a szalagot. Ezután én személy szerint eltérnék az eredeti leírástól.
Nem sima csomóval kötném össze, hanem egy csúszó csomóval. 
Ez talán egy kicsit időigényesebb megoldás, de mutatósabb és ha ajándékba készítenéd a karkötőt, nem fenyeget az a veszély sem, hogy túl szorosra vagy túl bőre sikerült a kész mű. 
És íme, kész is vagy! 


A teljes, eredeti leírás ide kattintva érhető el! 

Ha elég nagy a gyöngyön a lyuk, a fűzéssel is játszhatsz.


Lehetnek eltérő vastagságúak is a szalagok:



Feltétlenül nem is kell minden szalagra gyöngynek kerülnie. Kristállyal díszített gyöngyökkel elegáns darab készülhet:





Minta, ötlet, mi kell még?

Nagyon aranyos kis mintát találtam. Egyrészt szerintem nagyon aranyos kis szekrény-fogantyú dísz lehet belőle. Másrészt viszont... Szeretem néha a nagyobb mintákat jobban megnézni. Van e olyan kis részlet, amit máshol is fel tudnék használni? 
Ennek a mintának a sarkában lévő virágok, azt hiszem, tökéletes méretűek, hogy egy gombot díszítsenek. Amiből utána lehet egy dísz hajcsatra, hajgumira, másrészt gombként bármire felvarrható dekorációnak.



2013. február 22., péntek

Mai ajándék ötlet- cukros bőrradír

Na, mivel karácsony messze van, ezek a fajta bejegyzések is kapnak egy "felhőcskét" maguknak. 

Akár anyák napi ajándék is lehet. Vagy születésnapi. Vagy névnapi. Vagy csak úgy... Vagy megcsinálhatod saját magadnak. Mert tegyük fel, ma péntek van és a hétvégén kijár Neked is egy kis kényeztetés! 



Amire szükséged lesz:
- üres, tisztára mosott kis befőttesüveg
- kristálycukor (hagyományos, fehér)
- olíva olaj (vagy más, hagyományosan testápolásra használt természetes olaj- mandula, jojoba)
- természetes illóolaj az általad kedvelt illatban (ezt mindenképp olyan boltban kell beszerezned, ahol testápolásra alkalmas minőségű illóolajat árusítanak)
- ha az üveget dekorálni akarod, akkor szalagok, ragasztó, papír a címke nyomtatásához, vagy megírásához

Kb. négy kis üveghez keverj össze 3 bögre cukrot, egy bögre olajat és kb. 40 csepp illóolajat. Közben szagolgathatod, erősebbre vagy finomabb illatúra akarod e a keveréket. Összekevered őket és mehetnek is bele az üvegbe. Kidekorálod és kész is a gyors, akár utolsó pillanatban is elkészíthető, mégis nagyon személyes és nem szokásos ajándék!

Az eredeti leírást, tutorialt ide kattintva érheted el!

Egy pici kiegészítő ötletem is van! Nem tudom már, mikor, láttam a tévében egy műsort. A műsorvezető hölgynek nagyon nehéz és rossz munkája volt, mondhatom ironikusan- különböző wellness és spa létesítményeket látogatott meg, élvezte szolgáltatásaikat. De mégis érdemes volt nézni, hiszen a műsorban persze a környék egyéb látni valóit is bemutatták mindig. Egyszer a következő bőrradírral radírozták át: tengeri só, kukoricadara és olajok keveréke. Ezek az illóolajok voltak hivatottak véghez vinni az igazi csodát. Meg kell mondanom, én fogtam magamat, összekevertem egy üvegbe tengeri sót és kukoricadarát. Amikor úgy éreztem, néha havonta, néha kéthetente, zuhanyozás közben a kezemben összekevertem ezt a keveréket a tusfürdőmmel és ezzel dörzsöltem át magamat. Lehet, hogy csodás olajok nem voltak benne, de mindenesetre a bőröm csoda puha lett utána! Ha ezt a változatot választod, erre tudom mondani, hogy nagyon sokáig eláll, egy szebb üvegben a kád szélén tartva mindig kézközelben lesz. De semmi esetre ne felejts el ezután nagyon alaposan lemosni magadat a zuhany alatt és használj testápolót is! 

2013. február 21., csütörtök

Maci meg nyuszi

Mára is sikerült találnom egy aranyos mintát. Mivel az egyik jó ismerősömnek hamarosan babája lesz, ezt egy kicsit előre fogom azt hiszem sorolni a megcsinálni valók listáján.

Katt ide a nagyobb méretért!/ Click here for the bigger size!

A képpel kapcsolatos semmiféle jog nincs a birtokomban, az interneten találtam!
I'm not own the rights of the pattern, found on the internet!


2013. február 20., szerda

Fényképek

Még mindig a fényképeké a szerep. Tegnap is egy kicsit eltérő módját mutattam meg Neked, hogy mit is kezdhetsz egy régi fényképpel, ma egy kicsit modernebb lehetőséget mutatok meg- fényképeket a befőttes üvegbe! Vagy épp a kólásba? Csak rajta áll, mindenesetre érdemes a színes üvegeket most hanyagolni.

Egyszerű, kézen fekvő a lehetőség, mégsem szoktunk rá gondolni.
Ha mégis szükséged lenne segítségre, az eredeti projektet, még képeket és leírást ide kattintva találhatsz!

2013. február 19., kedd

"Keret? Történet! - kerettörténet" Egy régi fénykép....

Mai netes keresgélésem eredménye ez a bejegyzés. Amúgy elég nagy munkában vagyok. Újabb és újabb címkék kerülnek egy-egy régebbi bejegyzéshez, remélve, ezzel segítek majd Neked, hogy egyszerűbben megtaláld a blogomban azt, amit keresel. Erről azonban majd egy kicsit később!
A mai ötlet- adott egy régi fénykép, ami számodra kedves, de nem igazán tudod, hogy illeszt bele az otthonod képébe. Erre mutatok most egy ötletet Neked.
"Keret?Történet!" 
    Bár maga, az ötletadó kép photoshoppal ,vagy más fotós számítógépes programmal készült, a valóságban is nagyon egyszerűen megvalósítható.
    Elég egyszerű az ötlet, mégis más, mint a megszokottak. Fogod a fényképet, fogsz egy jóval nagyobb keretet, mint amit a fénykép kíván. Az sem baj, ha esetleg a keretből már hiányzik az üveg- ebben az esetben tárgyakat is fel tudsz majd használni a dekoráláshoz! Ha nincs szíved felhasználni az eredeti képet, mert régi és nincs negatív sem a birtokodban, esetleg szkenneld be, ha kinyomtatod, azt használhatod. 
Válassz egy kartont háttérnek. Akár, mint a képen, ha úgy érzed, a kézírásod nem lenne elég mutatós a kész darabon, "újságkivágással" is díszítheted. Azért tettem idézőjelbe az újságkivágást, mert persze, egy számodra tetsző betűtípussal kinyomtatott szöveg szétvágva pont ezt a benyomást keltheti. 
Nekem most az nagymamám jutott eszembe, aki sajnos 14 éves koromban elhunyt. Megmaradt tőle egy kisolló, tőle tanultam hímezni. A kartont finoman, egy sniccerrel megvágva szalagot fűzhetsz a kartonba, a fénykép mellé ezzel felkötheted a számodra kedves apróságot. Ha ezt választod, mindenképp tartással rendelkező kartont válassz háttérnek. Ha ilyet nem találsz, még mindig jó megoldás, hogy a vékonyabb kartont, papírt egyszerű hullámkartonra ragasztod fel. A legjobb ötlet ilyenkor talán a két oldalas ragasztószalag használata, mivel így biztos, hogy elkerülöd, hogy hullámosodjon a papír a ragasztó nedvességének hatására, vagy erre való ragasztóval légbuborék mentesen ragaszd fel, mert ha a szalagos megoldást választod, kicsit nehezebb lehet majd a dolgod ebben az esetben! 
Felkerülhet erre a képre bármi, ami számodra kedves emlék. Ha ragasztani nem tudod, vagy nem akarod, használd a szalagos megoldást (persze nehéz tárgyaknál ezt nem tudod megtenni...), vagy a kis fotó-sarkokat is használhatod. (Na, már bocsánat, én nem tudom- ezeknek van valami más nevük is?) Feltétlenül nem is kell régiségnek lenni. A kislányod-kisfiad első kis babacipője egy fényképpel együtt nem mutatna jól a falon?




2013. február 18., hétfő

Tavaszváró ötlet / Idea if you waiting for spring

Egy nagyon egyszerű ötletet találtam mára. Annyira egyszerű, hogy szinte hímzési tudás sem kell hozzá. Ha úgy érzed, talán egy egyszerű láncöltéssel, szálöltéssel elboldogulsz, de mást, köszönöd szépen, nem erőltetnél, akkor pont neked való ez a kis tavaszt idéző, tavaszt váró projekt!

Amire szükséged lesz: - néhány, neked tetsző művirág-fej
- hímző keret a kívánt méretben 
- fehér szövet
- különböző zöld árnyalatú hímzőfonal, hímző tű
- kimosható jelölő filc vagy illanó filc
- ragasztópisztoly
- olló

Először rajzold körbe az anyagon a keretet, hogy el tudd tervezni a képedet. Próbálgasd, helyezgesd a virágfejeket, amíg a neked tetsző elrendezést meg nem találod. Ekkor nagyjából rajzold körbe a virágfejeket. Erre azért lesz szükséged, hogy, miután leveszed őket az anyagról, meg tudd rajzolni a leveleket. Egyszerű, stilizált leveleket próbálj meg rajzolni, a nagyobbakba rajzold be a levelek erezetét is. 


Hímezd ki a leveleket, használd a különböző árnyalatokat, játszhatsz a színekkel! Ezután, ha ezzel készen vagy, a toll használati utasítását követve mosd ki, vagy egy nedves szivaccsal- ronggyal távolítsd el a jelölőfilc nyomait. Ami tetszik- van olyan jelölő filc is, ami a levegő hatására fokozatosan eltűnik. 

Vágd le a virágok műanyag részét a lehető legközelebb a virágokhoz! Csöppents rájuk ragasztót és nyomkodd a helyükre őket!

Ha a ragasztó kihűlt, vágd körbe az anyagot, épp csak annyit hagyva a szélén, hogy azt, visszahajtva szintén a ragasztó pisztoly segítségével rögzíteni tudd a ráma belső széléhez. Egy kis szalag még akasztónak, és kész is! Egyszerű és nagyszerű!

Az eredeti leírást, több képet és plusz segítséget ide kattintva találhatsz!

2013. február 17., vasárnap

Kis pihi és hímzés... egy ötlettel.

A hétvégéim szabadok, de most hétfőre és keddre is szabadságot vettem ki. Egy kis pihenés már nem árt végre, mivel nekem sajnos a karácsony, újév időszak is munkával telt, 1-1 szabadnappal. Elég lélekölő dolog, elhihetitek. Ezért egy kicsit valahol próbáltam is kikapcsolni a karácsony-gombot, bár persze, dekorálni ki kellett a házat. 
Hna, de nem is ezen akarok agyalni, elmúlt, most pár nap pihi és hímzés. Amit ma fejeztem be, azt megmutatom nektek. Mert egyszerűen bűbájos minta. A The World of Cross Stitch magazin 200. számához volt ingyenes ajándék a készlet, igaz, üdvözlőlapnak szánták eredetileg. De én tudtam, hogy úgyis képtelen lennék odaadni valakinek. Épp volt kéznél egy méretnek megfelelő keret, gumis hímzőkeret is akár, ha úgy akarod, ideális kiegészítője lett a képnek. 


Ötletem mára: A hímző rámádat amúgy is bármikor tudod keretezésre is használni, egyszerűen vágd a keretnél egy picit azért szélesebben körbe az anyagot. Ha egy vékony fehér vlies-t vasalsz a hátára, megóvod vele a fonalakat, tartást és fehér egységesebb hátteret kap a kép is.

Holnap mutatok neked egy ötletet, hogy is használhatod a hímző rámádat keretnek. Nagyon egyszerű lesz, majd meglátod! :) 




Kis minták/ Ideas: how to use your small patterns 4.

Tehát, van egy kisebb méretű mintád, amit szeretnél felhasználni. Eddig is mutattam már pár ötletet, de még mindig nincs vége a lehetőségeknek! 
4. APRÓ HASZNÁLATI TÁRGYAK:
- Könyvjelző: lehet készletben is kapni, akkor megkapod a mintát, az anyagokat. De lehetőséged van szalagot is venni, amire hímezhetsz. (És akkor itt van a másik lehetőséged, hogy szalagot hímezz, abból pedig nem csak a csomagolás dísze lehet, hanem szintén felvarrhatod egy más fajta anyagra, de készíthetsz vele karkötőt is.)  






Én nem olyan rég hímeztem ezt a Kedvesemnek. Egyszerűen lemértem egy átlagos könyvét és megnéztem, a kiválasztott minta mekkora, mekkora anyagra lesz szükségem.



Tokok, tartók: Tolltartó, szemüvegtok, apró zsákocskák. Igaz, itt már varrnod is kell, nem csak hímezni. Egy-egy kisebb darabhoz azonban (szemben a párnákkal) nem kell feltétlenül varrógép, kézzel is szépen össze lehet ölteni az anyagot. Ha tolltartót akarsz készíteni, persze, ne feledkezz meg arról, hogy kell bele bélés is, hiszen nem akarod, hogy az első adandó alkalommal egy ceruza hegye beleakadva a hímzésbe tönkre tegye munkádat! 
Még hogy csak csajos dolgokat lehet hímezni... :) 













Lógó izék... :)
Ami lehet dísz a táskán, ritkábban használt kulcsokhoz dísz, vagy épp valami nagyon nagyon hasznos dolog. Legalábbis, ha jártál már úgy, hogy a hímzéshez használt kis ollód elsüllyedt valahol a fotel vagy a kanapé réseiben. Ne adj isten, úgy jártál, mint valószínűleg én az egyik kisollómmal. Amely pont kellemesen pici és könnyű volt, épp ezért valószínű, hogy a földre esve belekeveredett a papírok közé és így észrevétlenül a szemetesben landolt...
 Ő az, amire nagyon nagyon vágyom! És meg is fogom csinálni, az tuti! :)






2013. február 16., szombat

Ingyen minta/ Free pattern (Cica/Cat)

Szokás szerint a neten bogarásztam. Egy barátnőmnek akartam megmutatni, mit hímzek éppen. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha a neten rákeresek és azt a képet mutatom meg. Még épp nem találtam meg most azt, amit keresek, ellenben rátaláltam erre a nagyon édes mintára. Egyszerűen ellenállhatatlan. 
A minta 85 öltés magas, 80 öltés széles, tehát a kihímzett minta 14,5cm x 15,4cm (5-3/4 inches x 6 inches the stiched area), 14-es Aidán, 5 centis ráhagyással minden szélen tehát egy 25 centi széles, 26 centi magas anyag kell... Tehát én egy 26x26 centis anyagra hímezném (fabric size 10x10 inches).
Ha megtetszett és kihímzed, esetleg küldhetsz nekem fényképet és megmutatjuk a többieknek is! :) 

Katt ide a nagyobb képért!
I'm not owning the pattern, found on the internet! :) / A minta nem az enyém, nem rendelkezem a jogaival, az interneten találtam!

2013. február 15., péntek

Kis minták/ Ideas: how to use your small patterns 3.

Még mindig nem fogytak el az ötletek. Kis kiegészítők, ékszerek is készülhetnek keresztszemes mintákkal.
3. KIS KIEGÉSZÍTŐK.
Ezekhez azért már kell egy-egy speciális, kevésbé speciális kiegészítő kellék. Van, amire lehet, hogy még nem is gondoltál!
A fényképek tárolására készült kiegészítők, akárcsak a képkeretek, nem fognak felháborodni, hogyha fénykép helyett egy kis keresztszemes minta kerül beléjük. Épp most én is egy ilyet csinálok- karácsonyra fényképtartós poháralátéteket kaptam, pont ezzel az ötlettel, hogy csináljak bele hímzéseket. Ez épp készülőben van, ha kész, megmutatom Neked!
De itt vannak ezek az aranyos kis kulcstartók. Az első részben mutattam, hogy ha kispárnácskát készítesz a hímzésből, akkor (szerintem) ritkábban használt kulcsokat díszíthetsz velük. Ezeket azonban a mindennap használt kulcsaid kulcstartójának is használhatod nyugodtan.
Ékszerek. Ezekhez használhatsz előre vásárolt készletet, mint amilyenek a kis falapok, amiket hímezhetsz. De ha olyan készletet veszel, mint ami gombbehúzáshoz való, akkor az így készült gombot aztán úgy és oda használhatod, ahová és ahogy csak akarod!
Annyiféle ötlet van, hogy nem akarok mindre példát felhozni. Inkább próbáltam olyanokat keresni, amihez nem kell nagyon különleges ékszerkészítő készlet. Mert persze nagyon szép medálokat, gyűrűket, fülbevalókat, karkötőket lehet keresztszemes hímzéssel díszíteni. De a legtöbb azonban készletet igényel, ami után tegyük fel, épp nincs kedved járni. Ez esetben jöhetnek szóba ezek az ötletek:

Varrd rá egy darab filcre, és így brossként tudod használni, vagy valamire fel tudod varrni!











Ezzel egy elszakadt lánc is új életre tud kelni.




2013. február 14., csütörtök

Kis minták/ Ideas- how to use your small patterns 2.


Folytatva a tegnapi sorozatot, itt a második ötlet. Ezúttal keretbe kerül a minta, mégsem egy sima falikép a végeredmény!
A mai ötlet:
2. KULCSTARTÓ: Ha egy szélesebb keretet választasz, képtartó kampókat belecsavarva kulcstartó készülhet az előszoba falára, de persze ékszereket is tarthatsz rajta. Ha akarod, a konyhába a törlők lakhatnak rajta, ha épp találsz egy olyan mintát. Tengeri mintával a fürdőszobai apróságokat akaszthatod rá. 



Próbáltam találni egy törülközőtartót is, akkor akadtam erre a nagyon aranyos mintára. A kicsiknek egy kéztörlő tartására ideális, a kilincsre akasztva pedig biztos, hogy ők is kényelmesen el tudják majd érni!

A mintához katt ide/ Click for the pattern

2013. február 13., szerda

Kis mintákhoz... / Ideas- how to use your small patterns

Tegnap ígértem Neked, hogy ma mutatok ötleteket, hogyan tudsz felhasználni egy-egy kisebb mintát. Rájöttem, hogy nagyon, nagyon sok az ötlet, a lehetőség, ezért inkább egy hosszú blogbejegyzés helyett most pár napig ilyen ötleteket osztok meg Veled! Remélem, lesz olyan, ami tetszik majd Neked!
1. KIS PÁRNA, TŰPÁRNA... vagy amit akarsz... 
Ennek a tűpárnának a tutorialját tudod használni, amit ide kattintva tudsz megnézni!
Ha kis akasztót varrsz bele, lehet méretétől függően kulcstartó is akár. Ha egy picit hosszabb akasztót használsz, kilincsekre, fogantyúkra akaszthatod, ha pedig karácsonyi a minta, karácsonyfadísz is lehet belőle. Ha pedig levendulával töltöd meg... hmmmm....
 Külön-külön ezekre is példa:






















2013. február 12., kedd

Valentine's Day- Valentín (Bálint) Nap- vagy nem...

Február 14-e Bálint nap a szerelmesek napja. Vagy Valentin nap és maradjon csak egy Magyarországra behozott ünnep és a virágkereskedők egyik legnagyobb bevételt hozó napja.
Van, aki elkötelezetten támogatja, halomra veszik sokan a szerelmes ajándékokat ezen a napon. Sokan azt mondják (így mi is a Kedvesemmel), hogy ha szeretsz valakit, azt az év minden napján mutasd ki, bármelyik napja az évnek lehet ünnep. Mert az ünnep nem feltétlenül ajándék és nagy felhajtás- sokszor egy kis gesztus ünneppé teheti a mindennapokat. Szereted a Kedvesedet? Egyszerűen valamikor lepd meg egy pohárral a kedvenc innivalójával. Valamikor, amikor nem számít rá. Készíts neki egy meleg, kellemes fürdőhabbal teli fürdőt... Millió kis lehetőség kínálkozik nap, mint nap egy-egy kis, figyelmes gesztusra.

Persze, nem mondom- ha ajándékozni akarsz, tedd azt! Kis szerelmes mosómedve- hát nem édes? :) És ő sem csak Valentin napra tartogatja a szívét- készíthetsz vele születésnapi üdvözlőlapot, vagy akár anyák napit is, legjobb barátnőnek is aranyos lehet egy ilyen üdvözlőlap... vagy csak úgy. Holnap mutatok neked pár ötletet, egy ilyen, kisebb mintát mi mindenre tudsz felhasználni! 

Ide kattintva nézheted meg nagyban!/ Clikk here for the bigger version!

Via: Tiny Modernist

2013. február 8., péntek

D.I.Y. Kötött díszpárna

A kötött lakástextilek újra divatba jöttek. Meg amúgy is- olyan jó rájuk nézni, amikor kint hideg van. De mi van akkor, ha (mint én is... vagy én sem...) nem tudsz kötni? De van otthon ezért-azért-amazért már nem hordott kötött kardigánod... Ami meg csak a helyet foglalja. Vagy amit nincs szíved kidobni, pedig tudod, hogy már nem fogod hordani.
Egy kicsi varrással egyszerűen párnahuzattá tudod alakítani őket, ráadásul, ha gombos, akkor még egyszerűbb dolgod van!

A készítés pontos menetét ide kattintva tudod megnézni.