2013. július 18., csütörtök

Mindennapok...

Mára két apróság...
Az egyik: szoktam emlegetni, hogy itt, Angliában, mennyi keresztszemes magazin van. Egyikük a The World Of Cross Stitching. Egyik rovatuk az internetes dolgokra fókuszál és azon belül is van egy "Hónap bloggere". Igaz, a legfrissebb szám épp ma jön ki. Be is kell tipegnem a városba megvenni. Már csak azért is, mert gyönyörű minták vannak benne- Gorjuss, egy John Clayton minta, és akkor még a pipacsos üdvözlőlapról nem is beszéltem... Kedvesem édesanyja bolondul a pipacsokért, tehát tökéletes üdvözlőlap lesz neki születésnapjára vagy csak úgy, egy egyszerű "gondolunk rád" indíttatással elküldeni. Biztos boldog lesz. Tavaly karácsonyra is hímeztem nekik üdvözlőlapot, nagyon örültek neki- ahogy megérkezett, hívtak is, hogy jaj, milyen aranyos! 

Hna... De ott tartottam, hogy a "Hónap bloggere". Neeem, ez nem én leszek és valószínűleg soha nem is kerülök ennek még a közelébe sem. Egyszerűen azért, mert bár a mindennapjaimat angolul élem, a blogot írni mégis magyarul a legegyszerűbb számomra. Erről lehet, hogy egyszer leszokok, mert volt olyan angol ismerősöm, aki mondta, hogy olyan jó lett volna olvasni, mit írok.... Hjaaaj, mindig elkalandozok.... Dobpergés! Mert azért van valami magyar vonatkozása annak, amiért elkezdtem írni. A hónap bloggere ugyanis egy magyar származású hölgy lett. Az újság szerint Magyarországból települt ki Kanadába, de valójában a szülei települtek ki. Ettől azért még büszkeség és minden! Gratulálok Neki és mindenképp keressétek fel Katica blogját: ourgoldfishbowl.blogspot.co.uk !

A másik a hímzés ereje. Te, aki gondolom, szintén hímzel, bizonyára tudod, milyen megnyugtató, relaxáló érzés tud lenni a hímzés. Felejtsük most el, amikor elszámolsz valamit és vissza kell bontani, jó? :D Ezen (is) alapul a Fine Cell Work alapítvány. Az alapítvány lehetőséget ad börtönben ülő elítélteknek, hogy hímezzenek illetve a hímzett munkákat az alapítvány értékesíti, a befolyó összegből pedig az elítéltek lehetőséget kapnak például arra, hogy a kint lévő családjukat támogassák. Ehhez szükség volt arra, hogy 1997-ben megváltoztassák a törvényeket, mivel előtte az elítéltek nem kereshettek pénzt a börtönben. A hímző elítéltek 75%-a férfi (!) és várólista van, hogy valaki bekerülhessen a rendszerbe. A börtönök személyzete is megállapította, hogy a hímzés pozitív hatással van az elítéltek viselkedésére, lelkivilágára. Van olyan elítélt, aki a meditáláshoz hasonlította a hímzést, míg más arról számolt be, hogy előtte fogalma sem volt, hogy valami ilyesmihez neki tehetsége lenne. Mégis, a rabok által hímzett munkák szép összegért kelnek el. Ha kíváncsi vagy, hogy a hímzés hogy változtathat meg életeket, hogy lehet akár az egész közösség hasznára, keresd fel a www.finecellwork.co.uk oldalt!