2013. október 31., csütörtök

A vihar margójára...

Mit is írhatnék a viharról? Ha néztél tévét, talán láttad. De bevallom Neked, én is csak a tévében láttam. Nálunk amennyi volt- erős eső, volt hozzá rendesen szél is, de ennyi. Semmi különleges, semmi olyan, amit én itt ne éltem volna már át. Múlt évben nagyobb szél volt, ahol akkor laktam, az egyik közeli bolt reklámneonja szakadt le. De most ennyi sem volt itt. Bár, akik kocsival járnak be, mondták, rémálom volt ebben az időben vezetni, hiszen az erős esőhöz, szélhez még esti sötétség is volt és több helyen komolyan állt a víz az úttesten...
Mégis, jobb félni, mint megijedni, nem igaz?

2013. október 27., vasárnap

Pipacsaim... meg fúj a szél...

Jó egy hónapja kezdtem neki egy pipacsos mintának- a Kedvesem Édesanyjának lesz karácsonyi ajándék. Ahhoz képest, hogy csak a hétvégéken tudok hímezni, egész jól állok.



A "meg fúj a szél"- hogy tornádó riadó van kiadva Angliában. Vagyis, na, hát jön valami viharos szél... Fogtam magamat, és soha nem lehet tudni alapon behoztam a házba a műanyag kerti bútorokat meg a tuját a cserépben... Szóval, jöhet a szél. Bár, ha belegondolok a ház állapotába, először úgyis az üveges verandaajtó fog kidőlni, mert nincs rendesen beállítva. Ez nem az én és nem is a Kedvesem gondja, mi ugyanis csak béreljük a házat, szóval minden anyagi kár a tulajé lesz, ha van a házra biztosítása, akkor jó, ha nincs, ő baja. Szóval, holnap vihar, 100-150 km/h szél is várható, mit lehet tenni? Munkába így is, úgy is be kell mennem, hát ennyi. 

2013. október 7., hétfő

Magyarosan Angliában...

Főzni. Néha nem a legegyszerűbb, mert kísérletezni kell és nézelődni.
A mi paprikánk itt nincs. Vagy legalábbis azon a részen, ahol én élek, nincs magyar bolt. 
De valami lecsó szerűséget már úgy ettem volna...

1 fej vöröshagyma
1 piros, 1 zöld és 1 sárga paprika 
6 (salátának való- így árulják és ez pont az ideális méret...) paradicsom
pulyka apró hús
2 gerezd fokhagyma
churízzo (gyakorlatilag olyan, mint a mi kolbászunk, de itt ez van)
só, bors, fűszerpaprika
paradicsompüré
1 csapott kanál cukor
1 újkrumpli konzerv (lustaság fél egészség, meg gyorsabban megvagy vele...)
olívaolaj

A hagymát kockára vágom, kevés olívaolajon megpirítom. Hozzá adom a churizzót, azt is egy kicsit megfuttatom, majd jöhet a pulyka husika, amit fehéredésig pirítok... Megy hozzá az apróra vágott fokhagyma, a felkockázott, (természetesen kicsumázott) paprika, és a nyolcadolt paradicsom is. Sózom, borsozom, jöhet a fűszerpaprika (a Kedvesem döbbenten lesi, milyen iramban fogy a magyaros ételek főzése miatt a háztartásban a fűszerpaprika...) és egy kevés paradicsompüré- én a lecsót mindig is paradicsomosan szerettem. Kevés vizet is öntök alá, épp csak hogy ellepje, mert szeretem a szaftot. Ha úgy érzem, egy kicsit savas a paradicsom miatt, megy bele egy picike cukor.  Készre főzöm, majd amikor épp csak pár perc van hátra, hogy levennéd a tűzről, belezúdítom a felkockázott krumplit is. 

Aki akar, tehet bele tejfölt is. 

Képet nem mellékelek, mert éhes vagyok és nem szép tálalásra megyek rá, ellenben hidd el, nagyon finom! ;) 

A legnagyobb kalandom eddig a magyar kaját akarok! terén a nokedlivel volt. Itt ugye nokedliszaggató nincs. De erre az esetre itt a nagy lyukú sajtreszelő! Namost, ezt próbáld meg egy piramis alakú reszelővel... A Kedvesem ki volt tiltva a konyhából, ne lássa, ahogy kézzel tapicskolom bele a tésztát! :D De finom lett. Bár őt nem győztem még meg, annyira fura volt neki a friss tészta állaga, látványa... De szerintem majd megbékél vele! Előbb vagy utóbb... Kénytelen lesz!