2014. július 14., hétfő

Horgolmányok...

Régebben is szemeztem már a horgolással. Kötni próbáltam, de valahogy nem nekem valónak éreztem. Lehet, hogy fiatal is voltam hozzá, nem tudom. Lehet, hogy újra meg kellene próbálni? Hmmm...
Nos, de a karácsonyi őrület, ami nekünk az albérletünk elvesztését jelenti, sok szabadidőt is hozott nekem. Eltűnt ugye a netbookom töltője. Valahogy nem akaródzott elővenni a lovacskás keresztszemesemet sem- a stressz miatt nem kötött le egyáltalán és féltem, csak hibát hibára halmoznék. 
Egy bevásárló körúton a kezembe akadt egy horgolás alapjaival foglalkozó könyv. Az amigurumi mindig is vonzott, gondoltam, emiatt érdemes lesz belevágnom, kipróbálnom. Emiatt most már a "Horgolmányok" címkével is bővül a blog- remélem, örömmel fogadjátok!
Mára íme egy fülbevaló. A kép a Meskáról van, a leírást egy kézimunkás facebook oldalról szereztem. Ha lesz időm, neki is esek! Esetemben a legviccesebb, hogy mivel Angliában tanultam meg horgolni, angolul, még le kell fordítanom magamnak a leírást, mivel nem tudom, minek mi a magyar neve.... :D 

Sárga
1.sor.: 5 lsz-ből gyűrűt kapcsolunk.
2.sor.: 12 félpálca kerül a körbe.
Fekete
3.sor.: 2-2 1rhp kerül mindenhová (24)

Piros
4.sor.: a kezdőszemtől számítva a harmadik szembe kapcsoljuk be a piros fonalat, majd ugyanabba szembe horgolunk 2 rp-t, a következőbe szintén 2 rp-t. Az utána lévő szembe jön 2 félpálca, utána négy szemen keresztül horgolunk 2-2 1rhp-t. Ezután négy szemen keresztül jön 1-1 rp, majd a következő négy szembe jön 2-2 1rhp, azután 2 félpálca kerül ugyanoda, végül két szemen keresztül 2-2 rp. Elkötjük a fonalat.
5.sor.: most a piros fonalat az előző piros réteg kezdőszemétől számítva a 8- szembe kötjük be. Ugyanoda horgolunk 2 1rhp-t, majd a következő 5 szembe is 2-2 1rhp-t. A következő szembe jön 2 félpálca, az utána lévő négy szembe kerül 1-1 rp, majd ezután ismét 2 félpálca kerül ugyanoda és végül hat szemen keresztül jön 2-2 1rhp. Elkötjük a fonalat.
6.sor.:ismét a 8 szembe kapcsolunk be az előző réteg kezdőszemétől számítva, majd ugyanoda jön 2 1rhp. Ezután még öt szemen keresztül horgolunk 2-2 1rhp-t. A következő szembe kerül 2 félpálca. Oda ahová korábban a sima rp-kat horgoltuk, most 3rhp-kat fogunk készíteni. Tehát ahogy a következő szembe kúszószemmel bekapcsolunk, csinálunk 8 lsz magasítást, 1 3rhp-t, majd 2-2 3rhp-t a következő három szembe. Ezeket EGYSZERRE fejezzük be! Ezután a következő szembe horgolunk 2 félpálcát, majd a következő hat szembe jön 2-2 1rhp.

Visszatérteeeeeem!

És végre, végre, végre! Visszatértem.
Miért tűntem el?
Megjártam egy kisebb poklot.
Ugye albérletben lakunk. Karácsony volt a küszöbön, lassan a ház díszítésén gondolkoztam. Befejeztem az éjszakai műszakomat. A ház felújítása folyt- egy szobát kellett kiürítenem a festéshez. Mindehhez jött volna az, hogy a Kedvesem meg a legjobb barátunk sörözött, főzött este míg én melóztam és kellően kupit csináltak. Reggel 10-kor már nagyon fáradt voltam. A főbérlőnk apja mondta, ne aggódjak, feküdjek már le aludni, hát látja, hogy esek össze. Addigra már azt hiszem, 27. órája ébren voltam. Szóval, beájultam az ágyba. Ekkor hallottam a főbérlőnk üvöltését lentről. Bár tudtam volna, amit akkor még nem- hogy, mivel 24 órával előtte nem szólt, hogy jön, be se jöhetett volna a házba... De nem tudtam. Jött, üvöltözött a saját apjával is, hogy mi ez a disznóól, lesz.rja, hogy most feküdtem le, lesz.rja, hogy éjszakai műszakban voltam, azonnal másszak ki az ágyból és takarítsak ki. Szó szót követett, az apja elvitte a házból, én smst írtam a Kedvesemnek, hogy mi történt. A vége az lett, hogy egy héttel később egy barátunk két szobás lakásában találtuk magunkat. A holmink dobozokba, zsákokba dobálva részben egy raktárban, részben az egyik volt szomszédunknál. Ekkor tűnt el a netbookom töltője is.
Március lett, mire találtunk egy másik helyet. Még mindig nem fejeztük be a felújítását- bár ez is albérlet, de mindent olyanra festünk, amilyenre akarunk, amíg a falakat nem mozdítjuk, azt csinálunk, amit akarunk. 
Így lett egy kutyusunk is... És még mennyi minden történt... el sem hiszitek!
Most megpróbálom újra felvenni a fonalat és újra visszatérek, új bejegyzésekkel, új hobbikkal, új mesékkel! Remélem, velem tartotok továbbra is! :)