2012. december 24., hétfő

Forró csoki

Én a marcipán készítése után maradt csokihoz igazítottam ugyan, de itt a teljes és eredeti recept.
Egyik kedvenc angol újságomból való, így a tej pint-ben van megadva. Egy angol pint hivatalosan 0,568 liternek felel meg.

A hozzávalók:
200g étcsokoládé (70-80%os)
1 pint tej (te döntöd el- fél literből vagy 6 deciből csinálod e.)
egy fél rúd fahéj
100 ml víz
3 teáskanál cukor
rózsabors

Valójában a rózsabors egy csaló. Nem is bors, hanem bogyó. Használj olyan sokat, vagy olyan keveset, amennyit akarsz. A recept 1 teáskanál, finoman megtört rózsaborsot ajánl, hogy egy kicsit feldobja a forrócsoki ízét.
Szórd a tört rózsaborsot egy kis lábasba és add hozzá a vizet és a cukrot. Törd a fahéjrudat is még félbe és ezt is tedd hozzá. Forrald fel. Tekered egy kicsit lejjebb a hőt és még főzd öt percig, amíg nem kapsz egy sűrű, alabástrom színű szirupot. Szűrd le a szirupodat.
Törd az étcsokoládét apró darabokra és gőz felett vagy óvatosan a mikróban olvaszd fel. Melegítsd fel a tejet is és keverd össze a csokoládéval. A recept a következő trükköt ajánlja, hogy a lehető legjobb eredményt kapd. Az összekeverés után tedd félre 15-30 percre és utána melegítsd fel újra. Így ugyanis a csokoládés tej igazán csokoládés és bársonyos lesz.
Adj annyit a forró csokoládéhoz a szirupból annyit, amennyit a kedved tartja. 
Nagyon finom és össze sem lehet hasonlítani a porból készült forró csokikkal! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése