2012. július 25., szerda

Listaírás

A hétvége előtt most már neki kell ülnöm listát írni. Mert ugye az rendben van, hogy keresztszemes hímzés meg minden. De sajnos a városomban nincs ehhez megfelelő bolt, ahol a kellékeket be tudnám szerezni. A múlt héten voltunk Northamptonban egy hatalmas boltban, ahol volt MINDEN, de tényleg minden, ami a kreatív hobbikhoz csak kell. Én meg álltam a sok pamut előtt, és legszívesebben mindenből vettem volna. De ha egyszer nem kell? Ha lehet, hogy soha nem fogom őket használni? Ami, a terveimből kiindulva mondjuk elég lehetetlen, de ez már más tészta. 
Mivel nyaralás előtt állunk a Kedvesemmel, így biztos, hogy a Charles White féle Monet Japán híd képe, ami készletben van meg, nos, az utazik majd velem. Nagy minta, de egyrészt készlet, tehát a szükséges fonalak mellékelve vannak hozzá, másrészt egyszerűbb, mivel csak bizonyos részeket kell kihímezni. 


De saját mintákon töröm a fejemet. Olyanokon, amiket aztán nem a nagymamák szoktak hímezni. Az internet tele van jobbnál jobb képekkel. Miért ne lehetne őket átültetni keresztszemes mintákká és kihímezni őket? Tele a net a modern keresztszemes jobbnál jobb példáival, ebbe az irányzatba szeretnék én is belekapcsolódni. Nagyjából már tudom, melyik lesz az első saját projekt, de előtte lehet, hogy még belevágok Emily Peacoc egyik mintájába- konkrétan ő lenne az:

Ha ezt megcsinálom, akkor meg kellene csinálnom még egyszer. Szeretném megtartani magamnak, de megrendelésem is van már egy kész darabra- egyik barátnőm szeretné ezt viszontlátni a kisfia szobájának a falán. Nem tudom még... de bele fogok vágni, az biztos! 

Neked van kedvenc mintád? Tervezgetsz? Vagy van valami tuti tipped, hogyan utaztasd a kézimunka-készletedet? Mesélj! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése