2012. november 12., hétfő

Na jóóó, jóóó! Segítség?

Tegyük fel, nézegeted az oldalamat, tetszenek a keresztszemesek, de még soha nem is hímeztél, azt sem tudod, hogy kell belekezdeni?
Találtam egy két oldalt, ami segítség lehet számodra!
Kézimunka FAQ
Keresztszemes alapöltések
A keresztszemes minták olvasása


Egyszerű mintával érdemes kezdeni, amin lehetőleg csak teljes öltések vannak. Bevallom, mivel a keresztszemezéshez igazából Angliába való költözésem után kezdtem, nem nagyon vagyok tisztában vele, tegyük fel, újságosnál hozzá tudsz e jutni keresztszemes újságokhoz, amikhez van ingyenes minta. Mert kezdeni sokszor velük érdemes. Ha ingyenes készleten próbálod ki a technikát, el tudod dönteni, akarod e folytatni és akkor is ráérsz belekezdeni a vásárlásba. Interneten is találsz mindenesetre ingyenes mintákat, azokkal is nagyon szépen lehet boldogulni. A kezdő minta legyen kicsi, hogy szokd a minta olvasását is! 
Miért ne lenne ezek közül valamelyik az első? 
Katt nagyobb mérethez!

Amúgy tudom, az unikornis elég nagy minta elsőre. De annyira aranyos! És ha egy minta csak egész öltéseket tartalmaz, hidd el, élvezni fogod! 
Ha keresgélsz a neten, biztos találsz olyan mintát, ami nem túl bonyolult, de neked is tetszik majd. Ha idegen nyelven akarsz keresgélni (mert bevallom, magyar oldalakon nem túl sok ingyenes mintát találtam) jól jön a "cross stitch pattern" (angol) vagy a "kreuzstich motive" (német) kifejezések használata. Mindkettő már magára a mintára vonatkozik. 

Továbbra is mondom- bármilyen kérdésed van, írj nyugodtan és segítek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése