2013. március 2., szombat

Húsvéti készülődésre

Ajtódíszek, miegymás. Csak ötletek, keresgéltem a neten és ezekre bukkantam:

Ajtódísz esernyőből? Miért is ne? Az elkészítéséhez sem kell épp sok dolog. Egy esernyő (még ha törött az sem baj és most a hosszú, nem összecsukható esernyő kell ugye...), széles szalag az elkötéséhez, virágok (akár selyemvirág is lehet és akkor kihagyhatod a virágkötéshez használt oázist), ha vágott virággal akarod megcsinálni, akkor pedig oázis. Sokféle húsvéti dekorációs kelléket lehet ilyenkor kapni, ha olyat veszel, ami hosszú dróton van (tojás, csibe, nyuszi) akkor ezeket is egyszerűen tudod használni.

Nyuszis kilincsdísz. Amire szükséged lesz- filc, tű, cérna, valamilyen tömőanyag (és hidd el, erre a célra a sima vatta is megfelel, ha épp nincs más kéznél!), gyöngy vagy gomb a nyuszi szemének, orrának (de ha épp csak filctollad van, azzal is meg tudod rajzolni!), szalag akasztónak és ha pont ilyet szeretnél, akkor szegecs és a hozzá való szerszámok a fülön lévő lyukhoz. Papírra megrajzolod a nyuszi formáját. Kivágod a szabásmintádat, körberajzolod a filcen. Ha gyöngyökből vagy gombból csinálod a nyuszi szemeit, orrát, azokat varrd fel, aztán varrd össze a nyuszi elejét és hátulját. Egy rést hagyj , amin keresztül tetszés szerinti mértékben kitömheted a nyuszit. Csak rajtad múlik, hogy épp csak jelzés szerűen tömöd ki, vagy "kövérebbre" csinálod! A füleket célszerű kitömés nélkül hagyni, főleg, ha a szegecses változatot csinálod. Varrd végül teljesen körbe a nyuszit, varrd rá a szalagot, köss rá csinos masnit és kész is! Ugyanígy készülhetnek a kisebb nyuszik is barkadísznek például!

Ha sok kis apró nyuszit csinálsz, egy hosszabb szalagra, szebb zsinórra felvarrva fali dekoráció is lehet, vagy kikerülhet az ablakba. Ebben az esetben akár el is hagyhatod azt az opciót, hogy két filcdarabot varrsz össze, de ha az ablakba akarod kitenni, akkor célszerű minden nyuszinak a hátuljára kis vattadarabból farkincát ragasztani. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése