2013. február 23., szombat

Bőrszalag karkötő

Nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető!
Amiért ajánlom: 
 Ez az ékszer többféle módon is elkészíthető. Egyáltalán nem kell profi felszerelés hozzá. Anyuka vagy apuka vagy?  Ajándékba még egész kicsi gyerkőccel is megcsinálhatod, a csomókban segíthetsz neki, de válassza ki ő a gyöngyöket, fűzze őket ő fel!

Amire szükséged lesz:
- bőrszalagok 
- nagyobb gyöngyök, amiket rá tudsz fűzni a bőrszalagokra
- olló

A bőrszalagok hosszát te választod meg- kicsit vagy nagyon lógjanak le a végek? Leméred mérőszalaggal a csuklódat és ennek megfelelően méretre tudod vágni a bőrszalagokat. Számolj azzal is, hogy a csomók miatt rövidülni fog még a szalag valamennyire. 
A szalag végére egy csomót kötsz, majd felfűzöd azt, vagy azokat a gyöngyöket, ami majd a szalag egyik végén lesz. Ne felejts el, ezek a gyöngyök lesznek a legtöbb igénybevételnek kitéve, ezért érdemes esetleg csak egy sima fémgyöngyöt a végekre fűzni. Eztán jönnek azok a gyöngyök, amik majd a szalag díszei lesznek, egy csomóval pedig zárd le a szalagot. Ezután én személy szerint eltérnék az eredeti leírástól.
Nem sima csomóval kötném össze, hanem egy csúszó csomóval. 
Ez talán egy kicsit időigényesebb megoldás, de mutatósabb és ha ajándékba készítenéd a karkötőt, nem fenyeget az a veszély sem, hogy túl szorosra vagy túl bőre sikerült a kész mű. 
És íme, kész is vagy! 


A teljes, eredeti leírás ide kattintva érhető el! 

Ha elég nagy a gyöngyön a lyuk, a fűzéssel is játszhatsz.


Lehetnek eltérő vastagságúak is a szalagok:



Feltétlenül nem is kell minden szalagra gyöngynek kerülnie. Kristállyal díszített gyöngyökkel elegáns darab készülhet:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése