2013. február 19., kedd

"Keret? Történet! - kerettörténet" Egy régi fénykép....

Mai netes keresgélésem eredménye ez a bejegyzés. Amúgy elég nagy munkában vagyok. Újabb és újabb címkék kerülnek egy-egy régebbi bejegyzéshez, remélve, ezzel segítek majd Neked, hogy egyszerűbben megtaláld a blogomban azt, amit keresel. Erről azonban majd egy kicsit később!
A mai ötlet- adott egy régi fénykép, ami számodra kedves, de nem igazán tudod, hogy illeszt bele az otthonod képébe. Erre mutatok most egy ötletet Neked.
"Keret?Történet!" 
    Bár maga, az ötletadó kép photoshoppal ,vagy más fotós számítógépes programmal készült, a valóságban is nagyon egyszerűen megvalósítható.
    Elég egyszerű az ötlet, mégis más, mint a megszokottak. Fogod a fényképet, fogsz egy jóval nagyobb keretet, mint amit a fénykép kíván. Az sem baj, ha esetleg a keretből már hiányzik az üveg- ebben az esetben tárgyakat is fel tudsz majd használni a dekoráláshoz! Ha nincs szíved felhasználni az eredeti képet, mert régi és nincs negatív sem a birtokodban, esetleg szkenneld be, ha kinyomtatod, azt használhatod. 
Válassz egy kartont háttérnek. Akár, mint a képen, ha úgy érzed, a kézírásod nem lenne elég mutatós a kész darabon, "újságkivágással" is díszítheted. Azért tettem idézőjelbe az újságkivágást, mert persze, egy számodra tetsző betűtípussal kinyomtatott szöveg szétvágva pont ezt a benyomást keltheti. 
Nekem most az nagymamám jutott eszembe, aki sajnos 14 éves koromban elhunyt. Megmaradt tőle egy kisolló, tőle tanultam hímezni. A kartont finoman, egy sniccerrel megvágva szalagot fűzhetsz a kartonba, a fénykép mellé ezzel felkötheted a számodra kedves apróságot. Ha ezt választod, mindenképp tartással rendelkező kartont válassz háttérnek. Ha ilyet nem találsz, még mindig jó megoldás, hogy a vékonyabb kartont, papírt egyszerű hullámkartonra ragasztod fel. A legjobb ötlet ilyenkor talán a két oldalas ragasztószalag használata, mivel így biztos, hogy elkerülöd, hogy hullámosodjon a papír a ragasztó nedvességének hatására, vagy erre való ragasztóval légbuborék mentesen ragaszd fel, mert ha a szalagos megoldást választod, kicsit nehezebb lehet majd a dolgod ebben az esetben! 
Felkerülhet erre a képre bármi, ami számodra kedves emlék. Ha ragasztani nem tudod, vagy nem akarod, használd a szalagos megoldást (persze nehéz tárgyaknál ezt nem tudod megtenni...), vagy a kis fotó-sarkokat is használhatod. (Na, már bocsánat, én nem tudom- ezeknek van valami más nevük is?) Feltétlenül nem is kell régiségnek lenni. A kislányod-kisfiad első kis babacipője egy fényképpel együtt nem mutatna jól a falon?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése