2013. február 18., hétfő

Tavaszváró ötlet / Idea if you waiting for spring

Egy nagyon egyszerű ötletet találtam mára. Annyira egyszerű, hogy szinte hímzési tudás sem kell hozzá. Ha úgy érzed, talán egy egyszerű láncöltéssel, szálöltéssel elboldogulsz, de mást, köszönöd szépen, nem erőltetnél, akkor pont neked való ez a kis tavaszt idéző, tavaszt váró projekt!

Amire szükséged lesz: - néhány, neked tetsző művirág-fej
- hímző keret a kívánt méretben 
- fehér szövet
- különböző zöld árnyalatú hímzőfonal, hímző tű
- kimosható jelölő filc vagy illanó filc
- ragasztópisztoly
- olló

Először rajzold körbe az anyagon a keretet, hogy el tudd tervezni a képedet. Próbálgasd, helyezgesd a virágfejeket, amíg a neked tetsző elrendezést meg nem találod. Ekkor nagyjából rajzold körbe a virágfejeket. Erre azért lesz szükséged, hogy, miután leveszed őket az anyagról, meg tudd rajzolni a leveleket. Egyszerű, stilizált leveleket próbálj meg rajzolni, a nagyobbakba rajzold be a levelek erezetét is. 


Hímezd ki a leveleket, használd a különböző árnyalatokat, játszhatsz a színekkel! Ezután, ha ezzel készen vagy, a toll használati utasítását követve mosd ki, vagy egy nedves szivaccsal- ronggyal távolítsd el a jelölőfilc nyomait. Ami tetszik- van olyan jelölő filc is, ami a levegő hatására fokozatosan eltűnik. 

Vágd le a virágok műanyag részét a lehető legközelebb a virágokhoz! Csöppents rájuk ragasztót és nyomkodd a helyükre őket!

Ha a ragasztó kihűlt, vágd körbe az anyagot, épp csak annyit hagyva a szélén, hogy azt, visszahajtva szintén a ragasztó pisztoly segítségével rögzíteni tudd a ráma belső széléhez. Egy kis szalag még akasztónak, és kész is! Egyszerű és nagyszerű!

Az eredeti leírást, több képet és plusz segítséget ide kattintva találhatsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése